Violeta

   


                              VIOLETA 


  🌸  Violeta de grădină aparține genului arbuștilor pitici. Forma tufei este compactă sau răspândită, cu o înălțime de 10 până la 40 cm. Lăstarii cresc dintr-un guler de rădăcină. Frunzele larg ovale sunt puternic căzute și au ondulații de-a lungul marginii. 

Petalele pot avea același ton sau pot combina mai multe nuanțe diferite care se combină în modele incredibile. 

Gama de culori a Violei este variată: de la albastru pal până la portocaliu strălucitor.

Violet interior mic, cu o tulpină scurtă. Frunzele vin în diferite forme, cel mai adesea verzi, alungite cu margini inegale. Florile Saintpaulia au un tip simplu, semi-dublu sau dublu de structură. Diametrul inflorescențelor atinge 5-7 cm. La fel ca viola, fiecare specie are propria sa culoare unică.

Există părerea că violetele albe oferă unei femei forță pentru a menține confortul în casă, cele roșii economisesc bani, cele albastre alungă tristețea și dorul, iar violetele violete umple amanta cu înțelepciune și contribuie la găsirea armoniei în familie.

Origine

Pentru prima dată, o violetă a fost descoperită acum mai bine de o sută de ani, în Africa, în munții Uzambar.. Baronul Adalbert von Saint-Paul, mergând cu o frumoasă doamnă, a atras atenția asupra unei plante neobișnuite, pe care, imediat, a decis să o trimită tatălui său - un colecționar de flori rare.

Mai târziu, botanistul Hermann Wendland a stabilit că o descoperire interesantă aparține familiei Gesneriaceae. O minunată creație a naturii a fost prezentată la expoziție și apreciată de fanii plantelor bizare. Floarea a primit nume alternative în cinstea descoperitorului său (saintpaulia) și a locului în care a fost găsită (violeta uzambara).

În mitologia greacă veche, există o legendă conform căreia o tânără nimfă a apelat la Zeus cu o cerere de a o ascunde de Apollo, care era îndrăgostit de ea. Thunderer a transformat fata într-o floare minunată și a ascuns-o la umbră de lumina puternică. În timp ce mergea, fiica domnului Olimpului a adunat un buchet, dar a fost răpită de Hades și a aruncat accidental violete pe pământ..

Tipuri


Speciile și soiurile descrise mai jos sunt doar o mică parte din întreaga lume diversă a violetelor., care este popular printre iubitorii de culoare. Luați în considerare caracteristicile lor.

Cât de des se udă violentele?



   


Violetele fac parte din categoria florilor care se îngrijesc foarte ușor.

    Aceste flori au nevoie de un sol aerisit și trebuie păstrate la umbră, ferite de razele directe ale soarelui. 

  Udatul se face din trei în trei zile, evitând frunzele. Apa poate fi adăugată direct în farfuria ghiveciului, iar floarea își va trage cât are nevoie.

Comentarii

Postări populare